Falešná sekaná z čočky

Recept na skvělou sekanou, která bude chutnat i zarytým milovníkům masa.

Příprava: 85 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 9 Kč

Suroviny na 6 porcí

– 250 g hnědé čočky

– ¾ hrnku jemně mletých ovesných vloček

– 3 lžíce mletých lněných semínek

– 3 lžíce strouhanky

– 2 cibule

– 3 stroužky česneku

– 3 mrkve

– hrst sušených hub

– hrst hladkolisté petrželky

– sůl

– majoránka

– lžíce hořčice

Postup

1. Čočku namočte na 2 hodiny do vody. Poté ji vařte asi 30 minut. Houby namočte.

2. Cibuli osmahněte na oleji, přidejte česnek, nastrouhanou mrkev, osolte, opepřete a poduste.

3. Do mísy nasypte vločky, uvařenou čočku, podušenou směs, nasekanou petržel, lněná semínka, strouhanku, koření a hořčici a promíchejte.

4. Těstem naplňte formu na chlebíček s pečicím papírem. Pečte při 180 ºC asi 45 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama