Fantastický dort se slaným karamelem

Tímto lahodným dortem s čokoládovo-karamelovým krémem potěšíte každého oslavence.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 220 g hladké mouky – 1 lžička prášku do pečiva – ½ lžičky jedlé sody – 190 g másla – 3 vejce – 230 g krupicového cukru – 170 ml silného espressa – 50 g kakaa – 100 g zakysané smetany

Na krém – 140 g krupicového cukru – 170 ml teplé šlehačky – 40 ml vody – 300 g čokolády – 300 g změklého másla

Na polevu – 120 g krupicového cukru – 2 lžíce vody – 20 g másla – 120 ml teplé šlehačky – špetka soli – vlašské ořechy

Postup

1. Mouku smíchejte s kypřícím práškem a jedlou sodou. Zvlášť smíchejte espresso se zakysanou smetanou a kakaem. Máslo vyšlehejte s cukrem. Pak směsi spojte a postupně zašlehejte vejce. Těsto nalijte do formy s pečicím papírem a pečte 30 minut při 170 ºC.

2. Cukr s vodou zahřejte a nechte 4 minuty probublávat. Přilijte šlehačku a krátce povařte. Přidejte nasekanou čokoládu a nechte rozpustit. Pak zašlehejte máslo.

3. Cukr s vodou zahřejte. Vmíchejte máslo, šlehačku a sůl. Nechte vychladnout.

4. Korpus rozřízněte na tři díly a slepte krémem. Dort přelijte omáčkou a posypte ořechy.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...