Pikantnější verze polévky z červených fazolí a rajčat chutná výborně samotná i s krajícem chleba.
Suroviny na 4 porce - 400 g červených fazolí v konzervě - 400 g loupaných rajčat v konzervě - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 2 lžíce rajčatového protlaku - 1 l vývaru - 3 chilli papričky - 2 lžíce olivového oleje - sůl, pepř
Postup
1. V hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte pokrájenou cibuli s nadrobno nakrájeným česnekem a nechte zesklovatět. Přimíchejte pokrájené chilli papričky a scezené fazole. Nechte povařit asi 5 minut.
2. Přidejte rajčatový protlak a promíchejte. Pak pomalu přilijte vývar (zeleninový nebo hovězí) a rozmixovaná rajčata. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Polévku nechte přejít varem. Naservírujte do misek nebo hlubokých talířů a podávejte.