Fazolová fajitas

Suroviny na 4 porce:

1 červená paprika

1 žlutá paprika

1 červená cibule chilli

1 konzerva červených fazolí

300 g hovězího masa

2 lžíce rajčatového protlaku

3 lžíce rostlinného oleje

1 limetka

4 tortilly

Postup:

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, opepříme a posypeme trochou chilli koření. Maso pokapeme limetkovou šťávou a necháme odležet asi 1 hodinu. Zeleninu nakrájíme a osmahneme na pánvi. Po cca 10 minutách přidáme k zelenině maso. Po dalších asi 10 minutách přidáme rajčatový protlak a fazole, zamícháme a snížíme teplotu na minimum.

Pokud vynecháme hovězí maso, přidáme dvojnásobnou porci fazolí. Ohřejeme tortilly, jakmile jsou hotové, můžeme servírovat.

Podáváme je s připravenou faitas náplní, s ostrým kečupem a zakysanou smetanou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...