Fazolová polévka, co má pořádný říz

V poslední době je vcelku moderní pojídání chilli papriček, ale není to opravdu pro každého. My si z těch středně pálivých uděláme tradiční fazolovou polévku.

Ingredience: 300 g červených fazolí, 3 až 4 nakládaná rajčata, 75 g anglické slaniny, 1 papriková klobása, 1 červená paprika, 1 mrkev, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 až 2 chilli papričky, 200 g zakysané smetany, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička oregana, 3 lžíce oleje, čerstvý koriandr, pepř, sůl

Také vás může zajímat ...

Postup: Den předem namočíme fazole do vody, druhý den je slijeme, znovu zalijeme a uvaříme doměkka v osolené vodě, nebo si to ulehčíme a použijeme plechovku konzervovaných fazolí.

Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno a vše zasmahneme na oleji. Přidáme papriku a mrkev, které nakrájíme na kostičky, chilli papričky nakrájíme na tenoučké plátky, nasekáme rajčata a vše přidáme k základu.

Pak přijdou na řadu fazole. Pokud jsou v plechovce, tak je přidáme i s nálevem, polévku dolijeme vodou asi tak do 1,5 l a necháme vařit. Nakrájíme klobásu na kolečka a přidáme ji do polévky společně s kořením, dosolíme a povaříme ještě asi 10 minut. Polévku podáváme s lahodnou zakysanou smetanou a s čerstvě nasekaným koriandrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...