Moje sladké tajemství

Fazolový guláš v kotlíku

Suroviny:  2–3 lžíce sádla  2 cibule  4 stroužky česneku  4 pikantní klobásy  3 lžíce mleté papriky  1 lžička kmínu  1 a ½ – 2 l vody nebo vývaru  4 plátky chleba  2 konzervy červených fazolí  1 konzerva bílých fazolí  1–2 lžíce sušené majoránky  sůl a pepř

Postup: Rozdělíme oheň pod kotlíkem. V kotlíku rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile začne cibule zlátnout přidáme na kousky nakrájenou klobásu a chvíli ji opékáme. Přidáme mletou papriku, kmín a za stálého míchání restujeme asi dvě minuty.

Pak zalijeme vodou nebo výrem, osolíme a přivedeme k varu. Plátky chleba zbavíme kůrky a střídu nakrájíme na kostičky. Ty přidáme do guláše a necháme rozvařit. Díky chlebu guláš takto zahustíme bez zbytečného použití mouky.

Nakonec přidáme vařené fazole a necháme je prohřát. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Podáváme s čerstvou chilli papričkou a chlebem. TIP: Pokud vám čerstvá paprička, přidaná pro barvu a chuť, nebude stačit, přidejte ještě mleté chilli.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden