Fazolový guláš v kotlíku

Suroviny:  2–3 lžíce sádla  2 cibule  4 stroužky česneku  4 pikantní klobásy  3 lžíce mleté papriky  1 lžička kmínu  1 a ½ – 2 l vody nebo vývaru  4 plátky chleba  2 konzervy červených fazolí  1 konzerva bílých fazolí  1–2 lžíce sušené majoránky  sůl a pepř

Postup: Rozdělíme oheň pod kotlíkem. V kotlíku rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile začne cibule zlátnout přidáme na kousky nakrájenou klobásu a chvíli ji opékáme. Přidáme mletou papriku, kmín a za stálého míchání restujeme asi dvě minuty.

Také vás může zajímat ...

Pak zalijeme vodou nebo výrem, osolíme a přivedeme k varu. Plátky chleba zbavíme kůrky a střídu nakrájíme na kostičky. Ty přidáme do guláše a necháme rozvařit. Díky chlebu guláš takto zahustíme bez zbytečného použití mouky.

Nakonec přidáme vařené fazole a necháme je prohřát. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Podáváme s čerstvou chilli papričkou a chlebem. TIP: Pokud vám čerstvá paprička, přidaná pro barvu a chuť, nebude stačit, přidejte ještě mleté chilli.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...