Fazolový guláš

Příprava: 50 minut, Náročnost: 2, Cena: 68 Kč

Bezmasá jídla jsou v kurzu. Fazolový guláš však jistě přijde k chuti i masožravcům, pokud ne, přidáte klobásku.

Suroviny

Také vás může zajímat ...
  • 400 g fazolí (v suchém stavu)
  • 140 g rajský protlak
  • 1 velká cibule
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce kukuřice
  • 4 stroužky česneku
  • majoránka mletá paprika – sladká i pálivá sůl, pepř, olej

Postup

  1. Fazole si namočíme den předem, nejlépe přes noc.
  2. Druhý den zbytek vody nesléváme, přidáme oškrábanou mrkev vcelku a dáme vařit. Vodu dolijeme dle potřeby. Vaříme cca 35 – 40 minut.
  3. Nakrájíme si cibuli a osmažíme ji na oleji, pak vmícháme protlak, prolisovaný česnek a koření a za stálého míchání krátce povaříme.
  4. Jen pro masožravce: pokud by nebyli schopní překonat to, že v guláši by nebylo maso, je možné přidat na kolečka nakrájenou klobásku a lehce ji zasmahnout v základu.4Uvařené fazole s mrkví slijeme a přidáme do připraveného základu.
  5. Mrkev nakrájíme na kolečka či kostičky, přidáme sterilovanou kukuřici a promícháme a podle vlastní chuti ještě přisolíme nebo opepříme..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...