Filety na broskvovém salátku

Velmi rychlý a výborný oběd, který si oblíbí hlavně vaše vnoučata, a to díky sladkým a šťavnatým broskvím.

Ingredience: 4 kuřecí prsa, 6 lžiček sójové omáčky, 2 lžičky mletého zázvoru, 4 lžíce drůbežího vývaru, 4 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžičky medu, 4 lžičky chilli koření, špetka soli a pepře

Postup: V misce smíchejte olej, dvě lžičky sójové omáčky a špetku zázvoru. Touto marinádou potřete kuřecí prsa, nemusíte vůbec šetřit, a uložte na alespoň 10 minut do ledničky.

Poté prsa přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte pod grilem při nejvyšší teplotě. V polovině pečení maso otočte. Mezitím si omyjte broskve, zbavte je pecky a nakrájejte na kostičky.

V misce smíchejte pomerančovou šťávu, vývar, dvě lžičky medu, pokud chcete, klidně můžete med nahradit javorovým sirupem, lžičku sójové omáčky, zbytek zázvoru a pro dospělé přidejte i chilli.

Na talíři touto omáčkou přelijte nakrájené broskve. Pokud mají vaše vnoučata ráda ořechy, můžete koupit ty pekanové. Posekejte je nadrobno a přidejte do omáčky. Dodá jí to šmrnc a děti budou zaručeně nadšené.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...