Flambované překvapení s čokoládou

Sladká a svěží rychlovka, kterou vždy mile překvapíte domácí strávníky a hosty. Uctěte je flambovaným ovocem.

Ingredience: ovoce dle chuti: banány, kiwi, jahody, pomeranč apod., 400 ml rumu, 20 g másla, 100 g bílé čokolády, 100 g hořké čokolády, 100 ml smetany

Také vás může zajímat ...

Postup: Ovoce nakrájíme na malé kousky. Použijeme pánev s malým okrajem. Doprostřed pánve dáme cukr, který budeme pomalu zahřívat, dokud se nerozpustí. Jakmile bude cukr rozpuštěný, přidáme máslo. Až se máslo rozpustí, přidáme ovoce, které chvilku prohřejeme. Zalijeme rumem.

Pánev nakloníme tak, abychom měli šťávu u okraje pánve, a tento okraj necháme nad plamenem zahřívat tak dlouho, dokud se šťáva nezapálí. Až vyprchá alkohol a plameny zhasnou, můžeme namáčet do čokolády. Každou čokoládu dáme zvlášť a nalámanou ji rozpustíme ve 100 ml sladké smetany.

Jednotlivé kousky nabodáváme na špejle a namáčíme v čokoládě..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...