Moje chvilka pohody

Fondant se zmrzlinou

Pokud chcete návštěvu překvapit luxusním dezertem, připravte tento fondant.

Suroviny na 4 porce - 100 g hořké čokolády - 2 vejce - 2 žloutky - 50 g krystalového cukru - 2 lžíce hladké mouky - 100 g máslo - máslo a kakao na formičky

Postup

1. Ve vodní lázni rozpusťte máslo s čokoládou a nechte mírně vychladnout.

2. Vejce a žloutky vyšlehejte s cukrem. Opatrně přimíchejte čokoládovou směs a nakonec prosátou mouku.

3. Těstem naplňte vymazané a vysypané formičky a pečte asi 7 minut při 180 ºC.

4. Fondant podávejte ještě teplý, třeba s vanilkovou zmrzlinou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden