Francouzská cibulačka

Cibulová polévka je jedním z nejstarších pokrmů. Je zdravá, chutná a levná. S opečenou bagetkou a rozteklým sýrem nemá chybu.

Suroviny na 4 porce – 3 lžíce olivového oleje – 1 stroužek česneku – 400 g cibule – 1 lžíce hladké mouky – 100 ml červeného vína – 1 l drůbežího vývaru – ½ lžičky soli – špetka pepře – bagetka – 40 g strouhaného tvrdého sýra – petrželka na ozdobu

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Česnek utřete a smíchejte se lžící olivového oleje. Zbytek oleje rozpalte v hrnci a poduste na něm dozlatova na plátky pokrájenou cibuli. Přidejte mouku, vodu a červené víno. Osolte, opepřete a uveďte do varu. Na mírném plameni vařte pod pokličkou asi 15 minut.

2. Bagetku nakrájejte na asi 1 cm silné krajíčky a potřete je po obou stranách směsí oleje a česneku.

3. Do každého talíře nebo misky vložte po dvou krajíčkách bagety, zalijte polévkou a posypte strouhaným sýrem. Před podáváním ozdobte petrželkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...