Francouzská cibulačka

Suroviny na 4 poce:

500 g cibule (400 g bílé + 100 g červené)

Také vás může zajímat ...

80 g másla

20 g hladké mouky

1 litr zeleninového vývaru

2 lžíce bílého portského vína

75 g strouhaného Ementálu

1 žloutek

2 lžíce smetany

4 plátky francouzské bagety nebo bílé veky

Postup:

Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme portským vínem. Bagetu nebo bílý chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom posypeme strouhaným sýrem, který jsme smíchali se žloutkem a smetanou.

Polévku nalijeme do misek, položíme na ni bagetu se sýrem a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...