Pokud jste doteď nad cibulačkou ohrnovali nos, po ochutnání této polévky si ji zamilujete.
Suroviny na 4 porce - 500 g cibule - 70 g másla - 100 ml bílého suchého vína - 1 l drůbežího vývaru - 1 lžíce hladké mouky - sůl, pepř - bobkový list - šalvěj - rozmarýn - tymián - francouzská bagetka - sýr
Postup
1. V hrnci rozpusťte máslo. Přidejte nakrájenou cibuli, bobkový list a lístky šalvěje, a restujte 5 minut. Stáhněte plamen a restujte ještě 40 minut, aby cukr z cibule zkaramelizoval.
2. Přilijte víno a míchejte, dokud se neodpaří. Cibuli zaprašte mouku, chvilku opékejte a pak přilijte horký vývar. Povařte 20 minut. Ochuťte solí, pepřem a bylinkami.
3. Naservírujte do misek. Navrch položte plátky bagety a zasypte strouhaným sýrem. Strčte do trouby a zapečte.