Francouzská kuchyně – Clafoutis [klafuti]se švestkami

Budete potřebovat

300 g sušených švestek, ½ litru portského vína, 125 g hladké mouky, 60 g třtinového cukru, 40 g másla, 3 vejce, 290 ml mléka, 1 lžičku mleté skořice, špetku soli, hrubou mouku na vysypání pekáčku

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Sušené švestky namočte přes noc do vína.

2. Formu na koláč vymažte a vysypte hrubou moukou. Na dno poklaďte okapané švestky. V míse smíchejte mouku, sůl a cukr. V druhé míse vyšlehejte vejce s pokrájeným změklým máslem a mlékem. Přimíchejte k mouce. Těstem připomínajícím těsto na palačinky přelijte opatrně švestky.

3. V troubě předehřáté na 180 °C pečte 40 až 45 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...