Francouzská omeleta se žampiony

Suroviny na 2 porce:

6 celých vajec

Také vás může zajímat ...

2 velká rajčata

130 g žampionů na plátky (i z konzervy)

50 g tvrdého sýra

4 lžíce mléka

30 g másla

2 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

1 cibule (nakrájená nadrobno)

Tabasco

Worcesterská omáčka

petrželka

pepř a sůl

Postup:

Pokrájenou cibuli a utřený česnek opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a žampiony, mícháme a dusíme asi 10 minut. Dochutíme Worcesterskou omáčkou a Tabaskem, osolíme a opepříme. Hotovou náplň udržujeme teplou. Na každou omeletu rozšleháme tři vejce, polovinu sýra a mléka se špetkou soli. Rozehřejeme polovinu másla na pánvi a rovnoměrně ji zalijeme vaječnou směsí.

Omelety opékáme dozlatova a dáme na talíř. Na polovinu navršíme teplou náplň a přehneme.

Zdobíme snítkou petrželky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...