Můj čas na kafíčko

Francouzská omeleta se žampiony

Suroviny na 2 porce:

6 celých vajec

2 velká rajčata

130 g žampionů na plátky (i z konzervy)

50 g tvrdého sýra

4 lžíce mléka

30 g másla

2 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

1 cibule (nakrájená nadrobno)

Tabasco

Worcesterská omáčka

petrželka

pepř a sůl

Postup:

Pokrájenou cibuli a utřený česnek opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a žampiony, mícháme a dusíme asi 10 minut. Dochutíme Worcesterskou omáčkou a Tabaskem, osolíme a opepříme. Hotovou náplň udržujeme teplou. Na každou omeletu rozšleháme tři vejce, polovinu sýra a mléka se špetkou soli. Rozehřejeme polovinu másla na pánvi a rovnoměrně ji zalijeme vaječnou směsí. Omelety opékáme dozlatova a dáme na talíř. Na polovinu navršíme teplou náplň a přehneme. Zdobíme snítkou petrželky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden