Můj čas na kafíčko

Frittata s ovčím sýrem

Suroviny na 4 porce:

300 g nových brambor (na nudličky)

sůl a čerstvě mletý pepř

250 g mladých špenátových lístků

300 g drcená rajčat z konzervy

1 stroužek česneku (na tenké plátky)

½ lžičky uzené mleté papriky

4 celá vejce

50 g sýru feta (na kostičky)

2 lžíce másla

Postup:

Brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut. Špenát opereme ve studené vodě a dáme okapat. Vodu z uvařených brambor slijeme přes špenát, aby zavadl. Vymačkáme z něj přebytečnou vodu, osolíme, opepříme, promícháme s rajčaty, česnekem, uzenou paprikou, vejci a sýrem. Rozpálíme pánev, vyskládáme do ní brambory, navrch směs, poklademe vše máslem a zapékáme v troubě na 200 °C asi 20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden