Galetka se švestkami

Francouzský křehký koláč s ohrnutými okraji a ovocnou náplní je výborný a zdravý moučník.

Suroviny

Na těsto – 220 g hladké mouky – 60 g krupicového cukru – 30 g kukuřičné krupice – 110 g másla – 80 ml podmáslí – špetka soli – pečicí papír

Na náplň – 400 g vypeckovaných švestek – 70 g krupicového cukru – 1 lžíce másla – špetka skořice – nasekané mandle

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Smíchejte mouku, cukr, krupici a sůl. Postupně přidejte změklé máslo a pak i podmáslí a vypracujte hladké pevné těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut do lednice.

2. Těsto vyválejte a přeneste na plech vystlaný pečicím papírem. Rozprostřete na něj pokrájené švestky smíchané s cukrem a skořicí a posypte mandlemi. Přehněte okraje a potřete je rozpuštěným máslem.

3. Galettku pečte při 175 ºC asi 45 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...