Glazovaná šunka

Potřebujete:

1 kg uzené vepřové pečeně, 5 hřebíčků, 200 ml cideru, 1 lžíci třtinového cukru, půl svitku skořice

Postup

Také vás může zajímat ...
  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Uzené obalte v plátcích slaniny, ovažte provázkem a do masa zapíchejte hřebíčky.
  2. Na pánvi prohřejte cider s cukrem a svitkem skořice. Vařte při mírné teplotě za stálého míchání přibližně 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přiveďte k varu a stáhněte teplotu. Povařte na mírnou teplotu ještě asi 20 minut dokud zhoustne. Sejměte ze sporáku a nechte 10 minut odstát. Skořici vyjměte.
  3. Dejte uzené do pekáče – nejlépe na mřížku, aby nebylo ponořené ve vodě, kterou na dno pekáče nalijete (vody nalijte 2 centimetry m ode dna pekáče). Maso pak potřete částí ciderové marinády. Pečte ho asi 40 minut dozlatova. Zhruba každých 20 minut šunku znovu potírejte. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...