Můj kousek štěstí

Glazovaná šunka

Potřebujete:

1 kg uzené vepřové pečeně, 5 hřebíčků, 200 ml cideru, 1 lžíci třtinového cukru, půl svitku skořice

Postup


  1.  Předehřejte troubu na 180 °C. Uzené obalte v plátcích slaniny, ovažte provázkem a do masa zapíchejte hřebíčky.

  2. Na pánvi prohřejte cider s cukrem a svitkem skořice. Vařte při mírné teplotě za stálého míchání přibližně 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přiveďte k varu a stáhněte teplotu. Povařte na mírnou teplotu ještě asi 20 minut dokud zhoustne. Sejměte ze sporáku a nechte 10 minut odstát. Skořici vyjměte.

  3. Dejte uzené do pekáče – nejlépe na mřížku, aby nebylo ponořené ve vodě, kterou na dno pekáče nalijete (vody nalijte 2 centimetry m ode dna pekáče). Maso pak potřete částí ciderové marinády. Pečte ho asi 40 minut dozlatova. Zhruba každých 20 minut šunku znovu potírejte.    .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden