Gratinovaná dýně s bylinkami

Suroviny:

  • 50 g másla
  • 120 g strouhanky
  • 1 fenykl
  • 1 menší máslová dýně
  • 120 ml smetany 12%
  • 150 g strouhaného parmazánu
  • 120 g čedaru
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lístků šalvěje nebo jiných bylinek

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací mísu dobře vymažeme máslem a posypeme polovinou strouhanky. Rovnoměrně navrstvíme dýni s fenyklem.

Smícháme polovinu smetany, polovinu parmazánu a čedaru. Vmícháme drcený česnek (množství podle chuti). Směs nalijeme na zeleninu a pod alobalem ji pečeme 40 minut.

Poté odkryjeme a posypeme druhou polovinou sýrů a strouhanky. Gratin posypeme šalvějovými lístky, nebo jinými oblíbenými bylinkami. Zapékáme ho odkrytý dozlatova asi 15-20 minut. Povrch můžete posypat opečenými dýňovými semínky.

TIP:

Máslová dýně: Jedná se o poddruh muškátové dýně, její chutí lehce připomíná máslo. Od ostatních dýní se liší jádřincem, který je umístěný ve spodní části hruškovitého tvaru.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...