Moje chvilka pohody

Gratinované brambory

Jednoduchý recept na vynikající zapékané brambory ve smetanovo-sýrové omáčce.

Příprava: 60 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 30 Kč

Suroviny na 4 porce

- 1,2 kg brambor

- 400 ml mléka

- 400 ml smetany ke šlehání

- 3 stroužky česneku

- 120 g strouhaného čedaru

- 50 g strouhaného parmezánu

- máslo

- sůl, pepř

- muškátový oříšek

Postup

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Do hrnce nalijte smetanu a mléko, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Přidejte plátky brambor a nechte tři minuty probublávat.

2. Brambory vyndejte. Polovinu jich naskládejte do pekáčku a zasypte polovinou sýra. Dejte opět vrstvu brambor.

3. Z mléka a smetany vyndejte česnek a naběračkou brambory lehce zalijte. Posypte sýrem. Pečte při 190 ºC asi 40 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden