Gratinované brambory

Jednoduchý recept na vynikající zapékané brambory ve smetanovo-sýrové omáčce.

Příprava: 60 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 30 Kč

Suroviny na 4 porce

– 1,2 kg brambor

– 400 ml mléka

– 400 ml smetany ke šlehání

– 3 stroužky česneku

– 120 g strouhaného čedaru

– 50 g strouhaného parmezánu

– máslo

– sůl, pepř

– muškátový oříšek

Postup

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Do hrnce nalijte smetanu a mléko, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Přidejte plátky brambor a nechte tři minuty probublávat.

2. Brambory vyndejte. Polovinu jich naskládejte do pekáčku a zasypte polovinou sýra. Dejte opět vrstvu brambor.

3. Z mléka a smetany vyndejte česnek a naběračkou brambory lehce zalijte. Posypte sýrem. Pečte při 190 ºC asi 40 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...