Gratinovaný celer s brambory

Zapečené směsi celeru a brambor inspirované Francií jistě přijdete na chuť.

Suroviny na 4 porce – 1 kg brambor – 1 bulva celeru – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 100 g strouhaného čedaru – 600 ml šlehačky – 1 žloutek – čerstvý tymián – olej

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm široké plátky. Taktéž připravte celer. Cibuli nakrájejte na plátky, česnek prolisujte. Vše promíchejte. Přidejte 50 g čedaru a 300 ml šlehačky.

2. Do vymazaného pekáčku vložte připravenou směs. Přidejte pár snítek tymiánu a osolte. Zbytek šlehačky a sýra promíchejte se žloutkem a nalijte na směs.

3. Pečte při 200 ºC asi 50 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...