Gratinovaný květák

Tradiční recept našich babiček a prababiček trochu překvapí. Připravte si gratinovaný květák s nápaditostí a ještě lepší chutí. Potěšíte jím nejen dospělé, ale dokonce i děti.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

1 hlava květáku, 80 g strouhaného parmazánu, 3 lžíce másla, 2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy, 2 vejce, 150 ml smetany, 2 lžíce slunečnicového nebo jiného rostlinného oleje, sůl, špetka pepře

Postup

Květák rozdělený na jednotlivé růžičky dáme vařit do mírně osolené vody. Pekáč mírně pokapeme olejem. Uvařený a lehce vychladlý květák na něj rovnoměrně rozprostřeme a znovu zakápneme trochou slunečnicového oleje. Rozpustíme máslo, následně ho stáhneme z ohně a přidáme do něj přes polovinu jemně nastrouhaného parmazánu. Promícháme a bohatě zakápneme citronovou šťávou. Květák směsí přelijeme.

Jakmile máslo mírně zatuhne, přelijeme květák smetanou, ve které rozmícháme vejce. Ještě osolíme, mírně opepříme a zasypeme zbytkem nastrouhaného parmazánu a dáme na patnáct až dvacet minut péct do trouby. Pečeme ho krásně dozlatova. Jakmile květák vytáhneme z trouby, necháme ho lehce vychladnout.

Gratinovaný květák podáváme samotný nebo s čerstvou zeleninou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...