Moje chvilka pohody

Grilovaná žebírka: specialitka zahradní párty

Výbornými žebírky v marinádě z whiskey pohostíte přátele i rodinu.

Suroviny na 4 porce - 1 kg vepřových žebírek - 15 kuliček pepře - 10 kuliček nového koření - 5 hřebíčků - 5 bobkových listů - 1 lžička sušeného česneku - 1 lžička sušeného koriandru - 2 lžičky soli

Na marinádu - 10 lžic kečupu - 4 lžíce whiskey - 3 lžíce medu - 2 lžíce švestkových povidel - špetka pepře

Postup

1. Omytá žebírka dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte všechno koření a přiveďte k varu. Osolte, přikryjte a vařte přibližně 60 minut, dokud nebude maso měkké.

2. Na marinádu dobře prošlehejte všechny ingredience.

3. Maso opatrně přendejte do pekáčku. Polijte marinádou, opatrně promíchejte a pečte v troubě při 200 ºC asi 35 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden