Grilovaná žebírka: specialitka zahradní párty

Výbornými žebírky v marinádě z whiskey pohostíte přátele i rodinu.

Suroviny na 4 porce – 1 kg vepřových žebírek – 15 kuliček pepře – 10 kuliček nového koření – 5 hřebíčků – 5 bobkových listů – 1 lžička sušeného česneku – 1 lžička sušeného koriandru – 2 lžičky soli

Také vás může zajímat ...

Na marinádu – 10 lžic kečupu – 4 lžíce whiskey – 3 lžíce medu – 2 lžíce švestkových povidel – špetka pepře

Postup

1. Omytá žebírka dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte všechno koření a přiveďte k varu. Osolte, přikryjte a vařte přibližně 60 minut, dokud nebude maso měkké.

2. Na marinádu dobře prošlehejte všechny ingredience.

3. Maso opatrně přendejte do pekáčku. Polijte marinádou, opatrně promíchejte a pečte v troubě při 200 ºC asi 35 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...