Grilované chobotničky

Suroviny na 2 porce:

● 1 chobotnice
● 1 cibule ● rukola
● 1 mrkev ● 1 celer
● 2 stroužky česneku
● bobkový list ● celý pepř
● nové koření
● 0,2 l bílého vína
● cherry rajčata
● olivový olej

Na marinádu:

● 2 lžíce olivového oleje
● 2 lžíce červ. vin. octa
● 1 lžíce medu
● 1 lžič. sambal chilli pasty
● 1 pomeranč
● lístky bazalky
● ½ citronu

Postup:

Do hrnce dáme vodu, víno, kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, pár kuliček pepře, nové koření a chobotnici. Vaříme podle velikosti hlavonožce – 2,5kg chobotnici vaříme 45–60 minut. Do mísy dáme vinný ocet, olivový olej, med, sambal, bazalku, šťávu z citronu a pomeranče.

Osolíme, opepříme a promícháme. Až se chobotnice uvaří, odkrojíme jí zobáček a hlavu, nekonzumují se. Následně odkrojíme chapadla, která vložíme do marinády. Rozpálíme olivový olej a na něm jedozlatova osmahneme. Na pánvi je ještě lehce osolíme a opepříme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...