Grilované krevety s česnekem

Suroviny:

  • 10 kusů tygřích krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • ½ citronu
  • Omáčka:
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 cm
  • 1-2 chilli papričky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 menší koriandr
  • Postup:

Krevety omyjeme a osušíme. Do větší misky vlijeme olej. Česnek oloupeme a prolisujeme do oleje. Zázvor oloupeme a nastrouháme, citronovou kůru nastrouháme najemno. Olej promícháme s česnekem, zázvorem, citronovou kůrou a šťávou. Do marinády vložíme krevety a necháme je 1 hodinu marinovat.

Krevety grilujeme na rozpáleném grilu zhruba 5 minut z každé strany. Troubu předehřejeme na 200 °C, krevety rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 8–10 minut dorůžova. Pravidelně je kontrolujeme, aby nebyly vysušené.

Mezitím připravíme omáčku. Do misky vymačkáme šťávu z citronu. Zázvor a chilli papričku nasekáme nadrobno a vsypeme do citronové šťávy. Česnek oloupeme a prolisujeme do citronové šťávy. Přidáme nadrobno nasekaný koriandr a promícháme. Upečené krevety přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.

TIP:

Syrové krevety mají šedou, jakoby průhlednou barvu. Zrůžoví při vyšší teplotě, kdy se z jejich těla začne uvolňovat karoten. Podle toho poznáte, že je kreveta hotová.

Jakmile zrůžoví nebo získá krásnou oranžovou barvu, podávejte ji. Delším pečením či vařením se vysuší a bude gumová. Krevety grilujte vcelku, krunýř je ochrání před přímým žárem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...