Moje sladké tajemství

Grilované masové tyčinky s cuketou

Léto je časem, kdy grily ožívají. Stejnou intenzitou roste i kreativita kuchařů, kteří se snaží před svými přáteli ukázat nejnovější trendy naučené z televizních kuchařských pořadů či okoukané z kuchařek, Co tedy experimentovat s grilovanými masovými tyčinkami značky Schneider?

Ingredience:
2 cukety
1 Schneider Grill Grilovací tyčinky barbecue 340 g
2 pl olivového oleje
1 pl tatarské omáčky
1 stroužek česneku
sůl a pepř
sušené oregano

Postup:
Cukety nakrájíme na podélné plátky tak, aby nám šli ovinout okolo tyčinek (čím tenčí budou, tím lépe se budou zavíjet).

Olivový olej smícháme s tatarkou, prolisovaným stroužkem česneku a dochutíme solí, pepřem a sušeným oreganem.

Plátek cukety pomažeme lžící nebo mašlovačkou směsí a zavineme do ní tyčinku.
Připravené zavinuté tyčinky poklademe na grilovací tácek a grilujeme dozlatova.
Servírujeme s pečenými bramborami.

TIP: Pokud držíte linii, můžete místo tatarské omáčky použít jogurt.

K masovým tyčinkám s cuketou se výborně hodí rajčatový dip, který si připravíme následovně

Ingredience:
1 čl olivového oleje
1 malá červená cibule nakrájená najemno
1 stroužek česneku
sůl a pepř
sušené oregano
½ plechovky loupaných rajčat
1 čl majolky/nebo bílého jogurtu
chilli pro ty, co mají rádi ostré

Postup:
V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibulku (pozor, nesmí zčernat, jinak bude hořká!). Přidáme prolisovaný česnek, sušené oregano a loupaná rajčata.

Necháme pod pokličkou mírně povařit, dokud nám rajčata nezměknou. Dochutíme solí, pepřem, (chilli) a odstavíme. Jakmile nám marináda trošku vystydne, vmícháme do ní majolku nebo jogurt.

TIP: Servírujeme na talíři v malé mističce společně s grilovanými tyčinkami v cuketě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden