Grilování – Pljeskavica

Potřebujete:

250 g mletého telecího masa, 250 g mletého hovězího masa, 250 g mletého skopového masa, 250 g mletého vepřového masa, 1 lžičku pepře, 1 lžičku pálivé papriky, 2 velké sladké cibule, 1 skleničku ajvaru nebo lutenice, 1 kelímek zakysané smetany, půl bochníku bílého chleba nebo 5 placek z těsta na bílý chléb, olivový olej

Postup:

Také vás může zajímat ...
  1. Umleté maso promíchejte, okořeňte paprikou a pepřem, osolte a nechte 20 minut odpočinout.
  2. Mezitím rozkrojte sladkou cibuli napolovic a pak ji nakrájejte na středně silné plátky.
  3. Odleželou masovou směs rozdělte na pět dílů. Z každého udělejte velkou, asi půl centimetru silnou placku. Placky potřete olejem a opékejte na grilu na plátu. Pokud nemáte plát, podložte placku při opékání alobalem. Chleba nakrájejte na krajíce a ty zlehka opečte na grilu. Pokud máte chlebové placky, které se s pljeskavicou tradičně jedí, nechte je také opéct a poté je prokrojte na kapsu.
  4. Pljeskavicu vložte do placky nebo na chleba, potřete ajvarem či lutenicou, přidejte lžíci zakysané smetany a podle chuti cibuli. 5 Pljeskavicu můžete obložit i sýrem, zeleninou, potřít hořčicí nebo kečupem..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...