Grilovaný chřest se sezamem

Suroviny:  20 výhonků zeleného chřestu (500 g)  2 lžíce sezamového nebo olivového oleje  1 lžíce sójové omáčky  1 stroužek česneku  2 lžíce sezamových semínek, sůl a pepř

Postup: Chřest nejprve omyjeme, poté z každého výhonku odřízneme zdřevnatělé konce.

Také vás může zajímat ...

Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchneme výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích. Nyní si připravíme marinádu. V misce smícháme sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka.

Marinádou potřeme chřest z obou stran a poté ho taktéž z obou stran osolíme a opepříme.  Na středně rozpáleném grilu opékáme chřest z obou stran 4–5 minut. Při opékání ho marinádou průběžně potíráme. Po opečení ihned podáváme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...