Grilovaný hermelín

Máte rádi grilovaná jídla? A co takhle si místo masa ugrilovat hermelín?

Suroviny na 4 porce:

Také vás může zajímat ...

1 lžíce jemně pikantního grilovacího koření

2 hermelíny

olej

alobal

Postup:

Ve ¼ hrnku oleje rozmícháme polévkovou lžíci grilovacího koření (podle chuti lze přidat víc) a nalijeme do misky. Ve směsi obalíme hermelín a zabalíme do alobalu tak, aby sklady byly pokud možno na boku sýra. Zabalený sýr vložíme na rozpálený gril a grilujeme 5–10 min z obou stran. Po dogrilování rozbalíme alobal a sýr z něj opatrně přeložíme na talíř.

Hermelín se uvnitř krásně rozteče, na povrchu jej však pohromadě drží jeho kůrka.

Je důležité sýr při manipulaci nepropíchnout (nebo jinak poškodit celistvost kůrky), jinak sýr vyteče.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...