Můj kousek štěstí

Grilovaný kapr

Při výběru ryb na grilování dává většina lidí přednost těm mořským. To je ale škoda, tradiční český kapr je na grilu nepřekonatelný.

Potřebujete:

4 filety z kapra, 100 g másla, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku nasekané čerstvé bazalky, 1 lžičku nasekané čerstvé petrželky, 1 lžičku nasekané čerstvé saturejky, sůl

Postup:


  1. Máslo rozpusťte a zamíchejte do něj bylinky a koření.

  2. Kapří filety osolte, potřete marinádou a nechte půlhodiny odpočívat.

  3. Filety pečte na grilu dozlatova, asi 4 minuty z každé strany. Hotové kapří filety podávejte se zeleninovým salátem, čerstvým pečivem nebo vařenými či pečenými novými bramborami..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden