Můj kousek štěstí

Grilovaný losos s malinovým přelivem 

Spojení masa s ovocem není novinkou, ale většinou tak připravujeme maso drůbeží či vepřové. Malinová omáčka skvěle doplní chuť lososa.

Potřebujete:

400 g lososa, 450 g čerstvých malin, 1 lžičku másla, ¼ šálku vody, 1 lžičku citronové šťávy, 1–2 lžíce malinového džemu, sůl, pepř, ½ hrnku bazalkových lístků + na ozdobu

Postup:


  1. Maliny propláchněte a nechte okapat. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte maliny, bazalkové lístky, malinový džem, vodu a citronovou, či limetkovou šťávu.

  2. Vše přiveďte k varu a nechte probublávat asi 10 minut. Poté odstavte, vyjměte z omáčky bazalku a nechte odpočívat. Omáčku můžete servírovat teplou, ale i vystydlou na pokojovou teplotu.

  3. Kousky ryby osolte a opepřete a položte je na středně rozehřátý gril. Opékejte zhruba 4 minuty z každé strany. Porce rozdělte porce na talíře, každý kousek přelijte trochou omáčky a dozdobte lístky bazalky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden