Můj čas na kafíčko

Grilovaný losos se salátem a malinovým přelivem

Vyzkoušejte neobvyklou, ale velmi chutnou úpravu oblíbeného lososa.  

Suroviny na 4 porce:

filet lososa

směs sušené mořské řasy s pepřem

olivový olej

limetky

rajčata

červená cibule

čerstvý koriandr

na přeliv:

maliny

kapary

olivový olej

Postup: Filet lososa osolíme, poprášíme řasou a pepřem, pokapeme olivovým olejem. Takto připravené maso vložíme do grilovacích kleští a pečeme z obou stran 5 minut. Současně s lososem opečeme na grilu i napůl rozkrojené limetky.   Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Maliny, kapary a olej společně zlehka zamícháme. K porci pečeného lososa servírujeme rajčata, posypeme cibulkou, koriandrem, zakápneme malinovým dresinkem.

Extratip: V sezóně chřestu podáváme místo salátu vařený chřest.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden