Grilovaný pstruh na bylinkách

Pstruh s voňavými bylinkami je lahůdka, kterou potěšíte všechny milovníky ryb.

Suroviny na 4 porce

– 4 pstruzi (čerství nebo mražení) – sůl – 8 lžic olivového oleje – 1 lžička sušeného tymiánu – 1 lžička sušeného rozmarýnu – 2 stroužky česneku – 1 citron

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Ryby omyjte, očistěte a osušte. Osolte je z obou stran.

2. Do misky nalijte olivový olej. Přidejte sušené bylinky, prolisované stroužky česneku a šťávu vymačkanou z citronu. Vše důkladně promíchejte. Každý kousek ryby touto marinádou z obou stran potřete. Vetřete ji i dovnitř, aby maso mělo bylinkovou chuť.

3. Pstruhy grilujte v elektrické troubě 8 až 10 minut z každé strany, dokud nebude maso měkké. Ryby můžete také vyskládat na plech vyložený pečicím papírem a péct doměkka v horkovzdušné troubě.

4. Hotové ryby podávejte se zeleninovou oblohou a bramborami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...