Grilovaný tuňák s olivovou omáčkou

Suroviny:

  • 4 steaky z tuňáka
  • 30 ml olivového oleje
  • sůl a pepř
  • Na omáčku:
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 90 ml olivového oleje
  • 70 g černých oliv
  • 10 g sušených kaparů
  • 3 stroužky česneku
  • 1 střední cibule
  • 1 bobkový list
  • 1 rajče
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • trochu tomatového protlaku
  • pepř a sůl

Postup:

Steaky z tuňáka potřeme z obou stran dvěma lžícemi olivového oleje, poté je osolíme a okořeníme pepřem, v zapékací misce je zakryjeme mikrotenovou fólií a necháme v lednici 30 minut marinovat.

Připravíme si omáčku; velkou pánev nebo hrnec dáme na střední plamen, rozehřejeme na ní 3 lžíce olivového oleje, přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli a na jemno nasekaný česnek, restujeme zhruba 5 minut.

Omáčku odstavíme, odstraníme z ní snítky tymiánu a bobkový list, smícháme ji se zbylými 2,5 polévkovými lžícemi olivového oleje. Na závěr olivovou omáčku osolíme a okořeníme pepřem, přikrytou ji udržujeme teplou.

Gril rozpálíme na nejvyšší teplotu a rošt potřeme olivovým olejem. Marinované steaky grilujeme na rare 1-2 minuty, na medium 2-3 minuty, opatrně je otáčíme o 45 stupňů, získáme tak pěkný opálený křížový dekor.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...