Halušky se zelím a uzeným

Suroviny:  3 kg brambor  250 g hladké mouky  250 g hrubé mouky  sůl  2 cibule  2 kg bílého zelí  1 a ½ kg uzeného masa Postup:  Brambory nastrouháme najemno. Vymačkáme šťávu. Přidáme 2 lžičky soli a mouku, zamícháme.

Také vás může zajímat ...

Do vroucí osolené vody vložíme kousek těsta. Pokud zůstane v celku, tak je konzistence perfektní. Pokud se rozpadne, přidáme mouku.  Poté můžeme vkládat přes haluškovač. Vaříme 5–7 minut.  Uzené: Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme cca 2 hodiny.

Vyjmeme ho a pokrájíme na malé kousky. Orestujeme cibulku. Přidáme zelí i s polovinou šťávy a vaříme, až se šťáva vypaří.  Vše smícháme a dosolíme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...