Můj kousek štěstí

Hamburgery s hranolky

Francouzský prezident Jacques Chirac byl známý jako milovník dobrého jídla i pití. Nadevše ale miloval hamburgery a americké fast foody.

Příprava: 35 min


Náročnost: x x


Cena: 125 Kč


Potřebujete:


500 g mletého hovězího masa

2 hamburgerové housky

dijonskou hořčici, kečup

4 plátky anglické slaniny

4 listy zeleného salátu

2 plátky chedaru

1 rajče

sůl, pepř

750 g brambor



1 Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky, omyjte a osušte je. Pak je vložte na 10 minut do fritovacího hrnce, po vyjmutí osolte a uchovejte v teple.



1 Rajče a cibuli nakrájejte na kolečka. Bulky příčně rozkrojte. Maso osolte, opepřete a vytvořte 4 placičky a zprudka ho opečte z obou stran na pánvi na oleji nebo ogrilujte. Souběžně opečte plátky slaniny a lehce opečte i bulky.


2 Obě vnitřní části bulek namažte hořčicí a kečupem. Na spodní části bulek položte list salátu, cibuli a na ní maso a plátek sýra. Dle chuti můžete přidat zeleninu, na kterou dáte druhý kus masa. Na ten položte opečenou slaninu, opět pár koleček cibule a rajče. Přiklopte horním dílem bulky a podávejte s hranolky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden