Hamburgery s hranolky

Francouzský prezident Jacques Chirac byl známý jako milovník dobrého jídla i pití. Nadevše ale miloval hamburgery a americké fast foody.

Příprava: 35 min

Náročnost: x x

Cena: 125 Kč

Potřebujete:

500 g mletého hovězího masa
2 hamburgerové housky
dijonskou hořčici, kečup
4 plátky anglické slaniny
4 listy zeleného salátu
2 plátky chedaru
1 rajče
sůl, pepř
750 g brambor

1 Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky, omyjte a osušte je. Pak je vložte na 10 minut do fritovacího hrnce, po vyjmutí osolte a uchovejte v teple.


1 Rajče a cibuli nakrájejte na kolečka. Bulky příčně rozkrojte. Maso osolte, opepřete a vytvořte 4 placičky a zprudka ho opečte z obou stran na pánvi na oleji nebo ogrilujte. Souběžně opečte plátky slaniny a lehce opečte i bulky.

2 Obě vnitřní části bulek namažte hořčicí a kečupem. Na spodní části bulek položte list salátu, cibuli a na ní maso a plátek sýra. Dle chuti můžete přidat zeleninu, na kterou dáte druhý kus masa. Na ten položte opečenou slaninu, opět pár koleček cibule a rajče. Přiklopte horním dílem bulky a podávejte s hranolky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama