Moje chvilka pohody

Hokaidó kuskus

Dýně i kuskus mají v kuchyni všestranné využití. Vyzkoušejte je v nevšední kombinaci.

Suroviny na 2 porce - 200 g kuskusu - 250 g dýně Hokaidó - 400 ml zeleninového vývaru - máslo - 1 šalotka - sůl, pepř - bylinky na ozdobu

Postup

1. Na rozehřátém másle (v hrnci) krátce osmahněte najemno pokrájenou šalotku.

2. Dýni očistěte, nakrájejte na kostičky a přidejte k šalotce. Podlijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Jakmile začne tekutina silně bublat, vsypte kuskus. Stáhněte plamen a vařte doměkka.

3. Hotový pokrm ochuťte solí a pepřem. Naservírujte na talíře nebo do misek a podávejte ozdobené bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden