Holandský řízek se sýrem

Suroviny na 4 porce: 600 g mletého vepřového boku (libový bez kůže) 300 g nahrubo strouhaného sýru (eidam, ementál) 2 syrová vejce (1 na obalení) ¼ l sladké smetany na vaření muškátový oříšek sůl hladká mouka strouhanka

Postup:

Mleté maso osolíme, ochutíme dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem a vmícháme smetanu a syrové vejce. Jakmile se směs spojí v celistvou světlou hmotu, dáme odpočinout do chladu na cca jednu hodinu. Poté si nastrouháme na hrubém struhadle sýr a spojíme ho s masovou směsí.

Z hotové směsi tvoříme stejně velké koule, které poté v dlani uplácáme do oválu a uprostřed hranou ruky uděláme po celé délce rýhu, a to proto, aby se nám řízek při smažení uprostřed neměl tendenci nafukovat a zůstal tak po celé ploše stejně vysoký. Takto připravené mleté řízky obalujeme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a jemně prosáté domácí strouhance.

Také vás může zajímat ...

Smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje a podáváme nejlépe s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...