Můj kousek štěstí

Houbový nákyp v hrníčku

V sezoně použijte lesní houby, mimo sezonu budou nákypy chutnat i s čerstvými žampiony. Suroviny na 4 porce:

1 balení listového těsta

300 g hub

100 g slaniny

1 cibuli

1 stroužek česneku

½ lžičky drceného kmínu

sůl, pepř

1 lžičku lístků tymiánu

200 ml smetany

1 vejce na potření

olej

Postup:

1. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme kmín, nakrájené houby, prolisovaný stroužek česneku a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše společně opečeme.

2. Pak do směsi nalejeme smetanu, přidáme tymián, osolíme a opepříme a necháme chvíli probublávat.

3. Listové těsto rozložíme, vyválíme a rozkrájíme na 4 nebo 6 čtverců, podle velikosti máslem vymazaných hrnků nebo šálků.

4. Každý čtverec dáme do hrnku nebo šálku tak, aby okraje hodně přesahovaly.

5. Naplníme houbovou směsí a těsto navrchu spojíme, aby se náplň při pečení neuvolňovala.

6. Potřeme vejcem a pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.  .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden