Houbový závin

Suroviny na 6 porcí:

● 1 list. těsto ● 1 vejce ● kmín

Na náplň:

● 2 lž. oleje ● 2 cibule ● pepř
● 350 g lesních hub ● 2 vejce ● sůl
● 2 lž. šlehačky ● strouhanka

Příprava:

1. V pánvi na oleji opečeme cibuli doměkka (asi 5 min). Přidáme kmín, a až se rozvoní, přihodíme nakrájené houby. Opečeme, osolíme a opepříme, pak ztlumíme oheň a 10 min dusíme.

Když jsou houby hotové a všechna tekutina vyvařená, zalijeme směs vejci a necháme na mírném ohni provařit, aby houbová hmota zhoustla – pak přisypeme strouhanku a znovu provaříme. Náplň necháme dokonale vychladnout – měla by být ztuhlá a držet tvar.

2. Na plát těsta rozložíme hotovou náplň a závin zabalíme – na střed plátu položeného na plechu s pečicím papírem navrstvíme náplň tak, aby vytvořila zhruba polovinu šířky těsta. Střed pruhu náplně necháme vyšší a na stranách ji v dlouhých pruzích
zploštíme.

3. Přes pruhy překryjeme kusy těsta a shora náplň přikryjeme alobalem, obtočíme ho okolo závinu a zastrčíme pod něj (alobal
udrží tvar závinu). Pečeme 15 min, pak odstraníme alobal, těsto potřeme vejcem, posypeme kmínem a ještě dopečeme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...