Moje sladké tajemství

Hovězí guláš s houbami

800 g hovězího masa  5 cibulí  80 g čerstvých hub  olej  60 g hladké mouky  1 balení rajčatového protlaku  1 česnek  vývar nebo voda  sladká paprika, kmín, pepř a sůl Postup:  Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.

Zaprášíme ji mletou paprikou, přidáme hovězí kližku nakrájenou na malé kousky, vše osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme rozetřený česnek a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Pak trochu zvýšíme plamen a všechnu šťávu vydusíme do tuku.

 Maso zaprášíme moukou, za stálého míchání orestujeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme očištěné houby nakrájené na kousky a protlak, promícháme, guláš povaříme, aby houby změkly, a na závěr ho dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden