Moje chvilka pohody

Hovězí gulášek na víně

Dobrým domácím gulášem s těstovinami nasytíte partu přátel na jeden zátah.

Suroviny na 4 porce - 800 g hovězího zadního masa - 300 g těstovin - 180 g rajčatového protlaku - 300 ml bílého vína - 2 cibule - 3 stroužky česneku - hovězí vývar - sůl, pepř - olej

Postup

1. Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte na oleji dozlatova. Přidejte na nudličky nakrájené a opepřené maso. Pak přimíchejte prolisovaný česnek, zalijte trochou vína a duste. Podle potřeby podlijte hovězím vývarem.

2. Mezitím uvařte těstoviny. Sceďte je a vmíchejte do nich lžíci oleje.

3. Chvíli před koncem dušení přimíchejte k masu rajčatový protlak. Podle chuti osolte.

4. Guláš promíchejte s těstovinami a servírujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden