Moje sladké tajemství

Hovězí kýta s hořčičnou krustou

Suroviny:  2 lžičky hořčičného semínka  1 lžička hrubší mořské soli  1 lžička mletého pepře  1 lžíce tymiánových lístků  60 ml olivového oleje  1 a ½ kg hovězí kýty

Postup:  Troubu předehřejeme na 120 °C.

Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypeme do hmoždíře a rozdrtíme. Pak přilijeme olej a smícháme. Hovězí kýtu potřeme extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečeme ze všech stran dohněda.  Pak maso potřeme směsí z hmoždíře, dáme ho na mřížku v pekáčku a pečeme, dokud nezměkne.

Zhruba dvě hodiny do krvava, 4 až 6 hodin do úplného propečení..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden