Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka na víně byla dlouho opomíjena, ale opět se vracejí!

Ingredience

Také vás může zajímat ...

1 kg hovězích líček, 2 mrkve, 1 petržel, ½ celeru, 2 cibule, 750 ml červeného vína, 3 stroužky česneku, 1 l hovězího vývaru, 4 lžíce oleje, 1 lžíce rajského protlaku, 50 g másla, černý pepř, nové koření, bobkový list, řapíkatý celer, špetka cukru, sůl

Postup

Očistíme líčka od vrstvy tuku, membránu ponecháme. Na rozpáleném oleji nasolená a opepřená líčka opečeme ze všech stran. Nakrájíme zeleninu a v hrnci ji na másle osmahneme dozlatova. Pak k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, promícháme. Přidáme bobkový list, rozmarýn, nové koření, nakrájený řapíkatý celer, celý pepř a rajský protlak, zalijeme vše vínem a přivedeme k varu.

Do hrnce přidáme líčka, zalijeme je vývarem a pozvolna dusíme v předehřáté troubě při 130 °C, dokud nebudou měkká, což budou asi po 2 hodinách. Líčka opět vyndáme, omáčku přecedíme přes síto, dosladíme, dochutíme kořením a maso vrátíme zpět do omáčky.

Nejlepší jsou s bramborovou kaší.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...