Sáhněte po kližce. Na omáčku není lepšího masa, obzvlášť je-li z mladé jalovice nebo býka.
Ingredience:
- 750 g hovězího masa
- 2 mrkve
- 1 velká cibule
- ½ celeru
- 1 kořenová petržel
- 2 lžíce najemno nastrouhaného křenu
- 200 ml šlehačky
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
Postup:
- Maso vložíme do kastrolu, zalijeme horkou vodou, zakryjeme a dáme vařit. Když se začne tvořit pěna, sebereme ji, vodu osolíme, přidáme cibuli vcelku a vaříme asi 2 hodiny.
- Přidáme koření, zeleninu (bez křenu) a vaříme 30 minut. Maso vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme rozmíchanou moukou ve smetaně a přidáme křen. Omáčkou pak poléváme.