Moje šťastná hvězda

Hovězí na divoko s jalovcem

Jalovec s tymiánem a bobkovým listem jsou zázračné koření, které z hovězího masa udělá pěknou divočinu.

Ingredience: 750 g hovězího zadního masa, 1 cibule, 200 g slaniny, 750 ml hovězího vývaru, 10 kuliček jalovce, 2 kolečka citronu, 2 bobkové listy, 2 lžíce hladké mouky, 2 - 3 lžíce sádla, 2 dl červené víno, 2 větvičky tymiánu, 1 lžíce másla, sůl, pepř

Postup: Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme ji na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme ji do zlatova. Hovězí dobře očistíme a vcelku ho opečeme v cibulovém základu ze všech stran. Zalijeme vývarem, přidáme jemně umletý jalovec, kolečka citronu, větvičky tymiánu, bobkové listy, přiklopíme a dusíme do měkka.

Připravíme si tmavou jíšku. Na sádle osmahneme mouku dohněda. Měkké maso vyndáme z kastrolu a vmícháme jíšku, máslo a omáčku dochutíme červeným vínem, ještě chvíli mírně provaříme. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden