Hovězí na víně s brusinkami

Chystáte slavnostní hostinu? Tak rozhodně vyzkoušejte tento skvělý recept!

Ingredience: 2 lžíce hladké mouky, 1 kg hovězího předního, 2 lžíce olivového oleje, 3 cibule, 250 ml červeného vína, 300–350 ml vývaru, 3 lžíce brusinek, sůl, pepř

Postup: Mouku osolte a opepřete, přidejte maso a obalte ho v mouce. Pak ho zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo krustu.

Maso přendejte na talíř, poté asi 5 minut opékejte cibuli. Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu.

Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl. Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut.

Podávejte s bramborovou kaší, k pokrmu se rovněž hodí i knedlík, nebo rýže.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...