Moje chvilka pohody

Hovězí ragú se žampiony

Typické francouzské jídlo připravované dlouhým dušením vyniká dokonalou harmonií chutí.

Suroviny na 6 porcí - 1 kg hovězí kýty - 750 ml červeného vína - 1 cibule - 4 stroužky česneku - 2 bobkové listy - 8 kuliček pepře - čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián) - 3 lžíce olivového oleje - 150 g slaniny - 200 g mrkve - 15 nakládaných cibulek - 2 lžíce másla - 150 g žampionů - sůl - střik koňaku (asi 20 ml)

Postup

1. Maso nakrájejte na kostky, cibuli a mrkev na kolečka. Dejte do mísy, přidejte všechno koření a zalijte vínem. Nechte přes noc marinovat.

2. V hrnci vyškvařte slaninu s olivovým olejem. Přidejte cibulky, mrkev a opečte dozlatova. Vyjměte a opečte maso s plátky česneku. Přidejte osmaženou cibuli s mrkví, slaninu, koření z nálevu a zalijeme vínem z marinády. Osolte a přiveďte k varu. Zakryjte a nechte probublávat asi 150 minut.

3. Půlky žampiónů osmahněte na másle a krátce před koncem dušení přidejte do hrnce. Nakonec zjemněte koňakem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden