Hovězí ragú v bramborové kaši

Tradiční recepty netradičně, tak to je výstižné pro vaření Markéty Hrubešové, která má vždy nějaké vylepšení či zjednodušení v rukávu. Její recept na ragú jistě oceníte i vy.

Ingredience:1 kg hovězího krku, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 hrnek oloupaných rajčat, 200 ml červeného vína, 2 větvičky rozmarýnu, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml masového vývaru, olej

Také vás může zajímat ...

Bramborová kaše: 1 kg brambor, 4 žloutky, 100 ml mléka, 5 lžic šlehačky, 5 lžic strouhaného parmazánu

Postup: V tlakovém hrnci na olivovém oleji orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli nadrobno, na tenké plátečky nakrájený česnek a rozmarýn. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k zeleninovému základu, přidáme rajčata a dusíme. Přilijeme víno, maso rozmačkáme, omáčku zredukujeme a dochutíme.

Uvařené brambory smícháme s teplou smetanou a mlékem, sýrem a nakonec vmícháme žloutky.Maso vložíme do zapékací misky, na maso navrstvíme bramborovou kaši a pečeme na cca 200 °C dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...