Hovězí roláda v listovém těstíčku

Suroviny na 6 porcí:

● 100 g anglické slaniny
● 1 lž. másla či oleje ● pórek
● 500 g mletého hovězího
● 60 g sýra s modrou plísní
● 40 g toustového chleba
● 2 lž. šlehačky ● sůl ● pepř
● 2 hrsti nasekané petrželky
● 1 lžič. nasekaného tymiánu
● 1 vejce ● hrubá sůl
● 375 g listového těsta

Postup:
1. Troubu předehřejeme na 190 °C. Slaninu nakrájíme na nudličky a na tuku opékáme 4 min dozlatova. Přidáme pórek a opékáme další 3 min. Necháme vychladnout. Smícháme mleté maso, rozmixovaný chléb, smetanu, opečený pórek se slaninou, petrželku, tymián a vejce. Osolíme a opepříme.

2. Těsto rozválíme na obdélník 18 × 32 cm. Půlku masa rozložíme ve tvaru bochníku na rozválené těsto; okraje necháme volné. Doprostřed nasypeme kostky sýra a zakryjeme zbytkem masa. Potřeme okraje těsta vejcem a uzavřeme maso uvnitř.

3. Okraje přitiskneme a dáme švem dolů na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme vejcem a posypeme hrubou solí. Uděláme do těsta pár zářezů, aby z něj mohla odcházet pára, a pečeme 40 minut dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...