Můj čas na kafíčko

Hovězí roláda v listovém těstíčku

Suroviny na 6 porcí:

● 100 g anglické slaniny
● 1 lž. másla či oleje ● pórek
● 500 g mletého hovězího
● 60 g sýra s modrou plísní
● 40 g toustového chleba
● 2 lž. šlehačky ● sůl ● pepř
● 2 hrsti nasekané petrželky
● 1 lžič. nasekaného tymiánu
● 1 vejce ● hrubá sůl
● 375 g listového těsta

Postup:
1. Troubu předehřejeme na 190 °C. Slaninu nakrájíme na nudličky a na tuku opékáme 4 min dozlatova. Přidáme pórek a opékáme další 3 min. Necháme vychladnout. Smícháme mleté maso, rozmixovaný chléb, smetanu, opečený pórek se slaninou, petrželku, tymián a vejce. Osolíme a opepříme.

2. Těsto rozválíme na obdélník 18 × 32 cm. Půlku masa rozložíme ve tvaru bochníku na rozválené těsto; okraje necháme volné. Doprostřed nasypeme kostky sýra a zakryjeme zbytkem masa. Potřeme okraje těsta vejcem a uzavřeme maso uvnitř.

3. Okraje přitiskneme a dáme švem dolů na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme vejcem a posypeme hrubou solí. Uděláme do těsta pár zářezů, aby z něj mohla odcházet pára, a pečeme 40 minut dozlatova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden